Raketten vanuit Libanon afgevuurd op Israël

Vanuit Libanon zijn vandaag drie raketten afgevuurd op het noorden van Israël. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt. Niemand raakte gewond en er was sprake van lichte schade. Israël reageerde vandaag met beschietingen richting Libanon.

Het is onduidelijk wie achter de aanval zit, maar Israël houdt Libanon verantwoordelijk.

De Israëlische onderminister van Defensie, Matan Vilnai, in een reactie:

“De Libanese regering is verantwoordelijk voor alles wat gebeurt in Libanon en alles wat hun landsgrenzen overgaat.”

Het Israëlische leger zei niet te verwachten dat het incident het begin is van een groter conflict. Wel noemde het leger de aanval ernstig en zei dat de Libanese regering dergelijke raketaanvallen op Israël moet voorkomen.

    • Marije Willems