Pink Ribbon: 5,5 miljoen ging naar onderzoek

De organisatie weerspreekt dat er vooral geld gaat naar ‘glamour’.

Pink Ribbon heeft sinds 2003 bijna 5,5 miljoen euro uitgegeven aan wetenschappelijk onderzoek. Dat meldde de organisatie gisteren op haar website.

De organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker kwam onder vuur te liggen nadat Nieuwsuur meldde dat de afgelopen jaren maar 1,8 procent aan wetenschappelijk onderzoek is uitgegeven. Van de 16 miljoen euro die in vijf jaar zou zijn opgehaald, zou slechts 288 duizend euro zijn uitgeven aan onderzoek.

De gegevens die Pink Ribbon publiceert laten een ander beeld zien. Sinds 2003 werd 3 miljoen euro uitgegeven aan wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van opsporing en preventie. Overig wetenschappelijk onderzoek kreeg 2,35 miljoen euro. Van de 20 miljoen euro die sinds de oprichting is binnengekomen heeft Pink Ribbon nog 8 miljoen euro in kas. Naar de eigen organisatie ging 2,3 miljoen euro. (Novum)