Mollema verkozen tot wielrenner van het jaar

Rabo-renner Bauke Mollema kreeg meer stemmen dan Wout Poels en Steven Kruijswijk.

Bauke Mollema is voor het eerst in zijn loopbaan verkozen tot Nederlands wielrenner van het jaar. De 25-jarige Groninger kreeg de voorkeur boven zijn ploeggenoot bij Rabobank Steven Kruijswijk en Wout Poels van Vacansoleil. Mollema is op de erelijst de opvolger van Robert Gesink, die de afgelopen drie jaar de Gerrit Schulte Trofee in ontvangst mocht nemen.

Mollema ontving de trofee gisteren in Den Bosch uit handen van Herman Wijffels, in het verleden bestuursvoorzitter van Rabobank en voorzitter van de Sociaal Economische Raad. De Gerrit Schulte Trofee wordt toegekend door lezers van Wielerland Magazine en oud-profs verenigd in de Club 48.

Dit seizoen maakte Mollema vooral indruk in de Ronde van Spanje. Hij eindigde in de Vuelta als vierde in het algemeen klassement en veroverde de puntentrui. In de Tour de France finishte Mollema in de etappe naar Pinerolo als tweede. Ook eindigde Mollema dit voorjaar als tweede in de Ronde van Castilië en Leon. (Novum)