Krajicek mag deelnemen aan Australian Open

Tennisster Michaëlla Krajicek staat namelijk weer in de top-100, dus is ze rechtstreeks toegelaten.

Michaëlla Krajicek staat weer in de top-100 van de wereldranglijst. De 22-jarige tennisster stijgt dankzij haar halvefinaleplaats bij het ITF-toernooi in het Japanse Toyota van de 107de naar de 95ste plaats. Door haar verbeterde ranking is Krajicek zeker van deelname aan de Australian Open begin volgend jaar. Arantxa Rus is nog altijd de beste Nederlandse, zij staat 82ste.

Bij de mannen stijgt Roger Federer dankzij zijn winst op de ATP World Tour Finals van de vierde naar de derde plaats. Dat gaat ten koste van Andy Murray, die in Londen geblesseerd afhaakte. Novak Djokovic sluit het jaar af als nummer één, Rafael Nadal staat tweede. Robin Haase blijft de enige Nederlander in de top-100, op de 45ste plaats. (Novum)