Kortkolom economie

Parcom Ventures koopt Star van Atlas Groep

Rotterdam. Parcom Ventures, de participatiemaatschappij van ING, neemt de aandelen in technische dienstverlener Star Groep over van de investeringsmaatschappijen De Hoge Dennen (van drogisterijfamilie De Rijcke) en Atlas Invest (energie-investeerder Marcel van Poecke). Het bedrijf uit Moerdijk, in 2001 opgericht door François Claeijs, is actief in detachering en gespecialiseerde dienstverlening aan de olie- en gasindustrie. Sinds De Rijcke en Van Poecke in 2007 voor 40 procent instapten, groeide Star fors: de omzet steeg van 35 naar ruim 85 miljoen euro, de winst verdubbelde tot ruim 8 miljoen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België en het Midden-Oosten. Er werken ruim 800 mensen. (NRC)

Annexum koopt Homburg Capital

Amsterdam. Homburg Capital, verkooporganisatie van vastgoedbeleggingen, wordt overgenomen door branchegenoot Annnexum. Dat hebben beide partijen gisteren bekendgemaakt. Financiële details van de transactie werden niet gegeven. Toezichthouders AFM en DNB moeten de transactie nog goedkeuren. Homburg Capital heeft zelf contact met Annexum gezocht, omdat het vreesde last te krijgen van de problemen rondom oprichter Richard Homburg en bij het beursgenoteerde Homburg Invest. Homburg Capital is wel onderdeel van de Homburg Groep, maar is een zelfstandig onderdeel dat niet in de problemen verkeert. Homburg Capital zal ook een nieuwe naam krijgen. Vorige week trok de AFM de vergunning van beursbedrijf Homburg Invest in. (NRC)

TomTom gaat files bestrijden in provincie

Amsterdam. TomTom heeft van de provincie Noord-Holland een opdracht gekregen om de fileproblemen in de regio te bestrijden. Dat meldt de leverancier van navigatiesystemen dinsdag. Het concern geeft geen financiële details. De opdracht betreft de optimalisering van het gebruik van een wegennet van in totaal vijfduizend kilometer. Dat doet het bedrijf op basis van gegevens die worden verzameld via de navigatiesystemen van TomTom. (Novum)