Herman Cain wil kandidaatschap ‘heroverwegen’

Herman Cain begin deze maand in Washington. Vanavond liet hij weten te gaan heroverwegen of hij in de race om het Republikeinse kandidaatschap blijft.
Herman Cain begin deze maand in Washington. Vanavond liet hij weten te gaan heroverwegen of hij in de race om het Republikeinse kandidaatschap blijft. Foto AP / Carolyn Kaster

Herman Cain wil heroverwegen of hij in de Republikeinse race voor het presidentskandidaatschap blijft. De geplaagde Cain liet dat vanavond aan zijn campagneteam weten.

Cain, die de afgelopen weken zijn campagne deuken zag oplopen door verhalen over seksuele intimidatie en onhandige antwoorden in interviews, kreeg gisteren te maken met een vrouw die beweert dertien jaar lang een buitenechtelijke affaire met hem te hebben gehad. De Republikein ontkent in alle toonaarden, net als bij eerder aantijgingen, maar zag zijn kansen de afgelopen tijd flink slinken in de populariteitspeilingen. Enkele maanden geleden leek hij nog een van de voornaamste kandidaten om het volgend jaar op te gaan nemen tegen Barack Obama.

In een conferencecall met zijn campagnemedewerkers zei hij dat alle openbare evenementen die deze week op de agenda staan door zullen gaan. De komende dagen gaat Cain echter kritisch kijken naar zijn strategie. Volgens een van de deelnemers aan de conferencecall, die anoniem wilde blijven, wordt dan onder andere bekeken welke gevolgen de berichten over buitenechtelijke affaire op de campagne hebben.

Binnen enkele dagen wil Cain beslissen of hij in de race blijft.

    • Peter Zantingh