Gouden Piramide voor bouw woonwijk Het Funen

Voor de realisatie van de Amsterdamse woonwijk Het Funen heeft Heijmans Vastgoed de Gouden Piramide 2011 gewonnen. De Gouden Piramide is een jaarlijkse prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap en wordt sinds 2003 toegekend door de Rijksoverheid. Dit jaar stond de prijs, een trofee en 50.000 euro, in het teken van gebiedsontwikkeling.

De woonwijk op het voormalige terrein van Van Gend & Loos in Amsterdam is gebouwd tussen de ‘achterkant’ van de aangrenzende Czaar Peterbuurt en een drukbereden spoorbaan. De jury van de Gouden Piramide was vooral onder de indruk van de durf van Heijmans om op de achteraflocatie de ontwerpen van gerenommeerde architecten als Frits van Dongen, Claus en Kaan Architecten en Geurts & Schulze te bouwen.

Eerdere prijswinnaars van de Gouden Piramide zijn het Cultuurpark Westergasfabriek (2004, Stadssdeel Westerpark Amsterdam) en de Woonwijk Roombeek (2007, Gemeente Enschede).