Beurswaarde Facebook 75 miljard

De speculaties over een beursgang van Facebook nemen toe. Ingewijden melden tegen diverse Amerikaanse persbureaus dat Facebook tussen april en juni 2012 naar de beurs wil gaan. Het bedrijf hoopt met de verkoop van 10 procent van de aandelen 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) aan vers kapitaal op te halen. Hiermee komt de waarde van het internetbedrijf op 100 miljard dollar (75 miljard euro) uit. Een publieke uitgifte van Facebook aandelen ter waarde van 10 miljard dollar zou de grootste ooit zijn van een technologie- of internetbedrijf en een totale waardering van 100 miljard dollar is twee keer zo groot als die van gerenommeerde beursgenoteerde bedrijven als Hewlett-Packard en 3M. Een eventuele beursgang van Facebook wordt al jaren aandachtig in de gaten gevolgd. Een woordvoerder stelt dat „Facebook niet meedoet aan speculaties over een beursgang”.