AVRO, Het Parool en RTV Noord-Holland willen AT5 overnemen

De AVRO, Het Parool en RTV Noord-Holland willen AT5 overnemen. Hiermee lijkt de toekomst van de Amsterdamse nieuwszender veilig gesteld.

Dat meldt AT5 op de eigen website. Gisteren tekenden alle partijen een intentieverklaring voor de overname en de komende maanden zullen de details daarvan uitgewerkt worden. Wethouder Carolien Gehrels (Lokale Media) steunt het plan, meldt Het Parool.

De gemeente Amsterdam zou volgens het plan vanaf 2013 jaarlijks 2,8 miljoen euro aan subsidie aan AT5 betalen. Dit jaar was dat nog 4,25 miljoen euro en naar schatting had dat de gemeente vijf miljoen gekost. Maar dat vond Amsterdam te duur. Dankzij de overname van de AVRO, Het Parool en RTV Noord-Holland worden de kosten verminderd doordat AT5 de beschikking krijgt over de faciliteiten van deze drie partijen.

Algemeen directeur en hoofdredacteur van AT5 Ton van Dijk reageert enthousiast op de eigen website. Van Dijk:

“AT5 blijft met dit akkoord behouden als onmisbare informatiebron voor alle Amsterdammers. Dat is goed nieuws voor alle inwoners van de hoofdstad. De nieuwe aandeelhouders zijn stuk voor stuk sterke mediapartijen, die in staat zijn om de ijzersterke positie van AT5 verder uit te bouwen. Ik ben dan ook blij met deze ontwikkeling.”

    • Hans Klis