Aldus

Ik ben een beetje moe geworden van de hele situatie bij Ajax. De beslissing van de ledenraad vind ik de goede, al had Ten Have zelf al eerder zijn conclusies moeten trekken. Ik vind dat hij nul komma nul heeft gefunctioneerd. Hij heeft slecht gemanaged en de vertrouwensrelatie in de top van de club geschaad. De ontstane situatie zal in het nadeel werken van de nieuwe bestuurders.

Ton Boot, basketbalcoach en Ajax-watcher

Wel ben ik het met Johan Cruijff eens dat Ajax een plattere organisatie moet krijgen. Zelfs voor een supporter van Ajax is niet meer te zien wie welke functie bekleedt en wie welke verantwoordelijkheden heeft. Maar wie is nu nog zo masochistisch om commissaris bij Ajax te willen zijn?

Weer Peter R. De Vries

Dit is geen goede beurt voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Ik heb niets tegen Cruijff, maar hij wordt altijd gedekt door media, die eigenlijk objectief horen te berichten, en prominenten. Mijn sympathie gaat uit naar de raad van commissarissen. Ten Have vind ik een correcte man. Het zegt veel dat iemand van zijn niveau in korte tijd zo dramatisch is beschadigd. Als ik hem was, zou ik opstappen en snel iets vrolijkers gaan doen, hoewel ik het ook zou bewonderen als hij met de andere commissarissen de moed heeft om door te zetten bij Ajax.

Hans Kraay sr, analyticus en oud-trainer Ajax

Sorry, ik wil nu even overal buiten blijven, in het belang van Ajax.

Sjaak Swart, erelid

Het is ontzettend jammer dat het zo is gelopen bij Ajax. Dit zal nog jaren doorwoekeren. Cruijff heeft dat mede op zijn geweten en dan druk ik me nog mild uit. Ik vind het dan ook lachwekkend dat ze dit als een soort overwinning voor hem presenteren.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever en Ajax-supporter

Ik wil als bondsvoorzitter van de KNVB niet reageren op de situatie bij Ajax.

Michael van Praag, oud-voorzitter Ajax