Wat is de mooiste gefilmde seconde?

BeautyofaSecond
BeautyofaSecond

Het maken van de mooiste video van precies één seconde lang. Dat is de uitdaging van The Beauty of a Second, een project van de Duitse filmregisseur en documentairemaker Wim Wenders en bedrijf Montblanc. Van de gefilmde secondes worden fraaie compilaties gemaakt.

De oproep van Wenders:

Hoe je de seconde vastlegt maakt niet uit: beeld van een smartphonecamera is net zo goed welkom als een opname van een professionele camera. Er zijn drie rondes waarin de filmpjes kunnen deelnemen, waarvan de laatste nu loopt (deadline: 13 december).

Dit is een compilatie van zestig secondes die in de eerste ronde (die van 23 september tot 18 oktober liep) ingediend werden:

Uit elk van de rondes worden twintig secondes gekozen, zodat er straks zestig over zijn. De maker van de mooiste seconde mag naar Berlinale, het internationale filmfestival in Berlijn dat in februari 2012 plaatsvindt. Op 25 januari 2012 wordt bekendgemaakt wie het is.

Maar je kunt ook alleen de secondes bekijken en zelfs compilaties maken, of de compilaties van anderen afspelen.

    • Peter Zantingh