voetbalnieuws

Italië. Luc Castaignos heeft gisteren Internazionale aan een zege bij Siena geholpen. De deze zomer van Feyenoord overgenomen spits maakte in de 89ste minuut de enige treffer, zijn eerste in de Serie A. Inter steeg door de overwinning naar de twaalfde plaats. Juventus was zaterdag met 1-0 te sterk voor Lazio Roma en is koploper, met één punt meer dan Udinese. Lazio staat derde.

Spanje. FC Barcelona heeft voor het eerst dit seizoen een competitienederlaag geleden. De ploeg van trainer Josep Guardiola ging bij Getafe met 1-0 onderuit. Juan Valera maakte in de 67ste minuut het winnende doelpunt. Koploper Real Madrid won wel, met 4-1 van stadgenoot Atlético door onder meer twee doelpunten van Cristiano Ronaldo, en heeft nu een voorsprong van zes punten. Nummer drie Valencia staat door de 2-1 overwinning bij Rayo Vallecano nog maar één punt achter Barça.

Duitsland. In de Bundesliga won landskampioen Borussia Dortmund op eigen veld de derby tegen Schalke 04 met 2-0. Dortmund kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een kopbal van Robert Lewandowski. Na een uur maakte Felipe Santana er 2-0 van. Dortmund nam de koppositie over van Bayern München, dat met 3-2 verloor bij FSV Mainz 05.