Vierde plek voor Luiten en Derksen

De Nederlandse golfers liepen bij het WK voor landenteams in China net een medaille mis.

Robert-Jan Derksen en Joost Luiten zijn dit weekend als vierde geëindigd bij het WK voor landenteams. Op het Zuid-Chinese eiland Hainan voltooide het duo de laatste ronde in 69 slagen. Daarmee kwamen Derksen en Luiten één slag tekort voor een podiumplaats. Nederland eindigde met een totaalscore van -21 op de gedeelde vierde plaats, samen met Australië, Ierland en Schotland.

De wereldtitel ging naar de Verenigde Staten. Matt Kuchar en Gary Woodland zetten een slotronde neer van 67 slagen en eindigden daardoor na vier rondes op -24. De voorsprong op de gedeelde nummers twee Engeland en Duitsland was twee slagen.

Op de slotdag leverden de Engelse golfers Ian Poulter en Justin Rose een topprestatie met een ronde van 63 slagen, negen slagen onder het baangemiddelde. De Duitsers Alex Cejka en Martin Kaymer hadden 69 slagen nodig in de slotronde en behaalden zo ook zilver. (Novum)