Rio heeft ‘m weer: ‘s werelds grootste drijvende kerstboom

Reuters / Andre Durao

Het ‘kerstseizoen’ in Rio de Janeiro is zaterdag traditioneel geopend met de onthulling van ‘s werelds grootste drijvende kerstboom. Ter gelegenheid van de onthulling werd een spectaculaire vuurwerkshow gegeven.

De onthulling van de drijvende kerstboom is een traditie in Rio. De boom staat in het Guinness Book of Records en is ruim 85 meter hoog. Dit jaar staat hij er voor de zestiende keer. Tot zes januari van het komende jaar geeft hij iedere dag vanaf half acht ‘s avonds licht.

De onthulling van de boom leverde ook mooi fotomateriaal op. Een paar hoogtepunten:

Reuters / Andre DuraoReuters / Andre Durao

Reuters / Andre DuraoReuters / Andre Durao

Reuters / Andre DuraoReuters / Andre Durao

AP / Felipe DanaAP / Felipe Dana

    • Pim van den Dool