Nominaties sportprijs

Op 12 december worden de beste sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar bekendgemaakt.

Schaatser Bob de Jong, schermer Bas Verwijlen en turner Epke Zonderland zijn genomineerd voor de titel ‘Sportman van het Jaar’. Bij de vrouwen komen zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenster Marianne Vos en schaatsster Ireen Wüst in aanmerking. De winnaars worden op 12 december op het sportgala bekend. Van de genomineerden wonnen Zonderland (2009), Wüst (2006) en Vos (2008 en 2009) de prijs al eerder. De nominaties voor beste sportploeg zijn voor de honkballers, de shorttracksters (aflossing) en de estafettezwemsters. De strijd voor de titel ‘Coach van het Jaar’ gaat tussen Brian Farley (honkbal), Jacco Verhaeren (zwemmen) en Roel Verwijlen, vader en trainer van zoon Bas. (Novum)