Liverpool houdt stand tegen koploper City

De topper op Anfield Road tussen Liverpool en Manchester City eindigde in een gelijkspel: 1-1.

In de Premier League is koploper Manchester City er gisteren niet in geslaagd de topper tegen Liverpool te winnen: 1-1. Het was het tweede gelijkspel dit seizoen van City, dat de overige elf competitieduels won en nog altijd vijf punten voorsprong heeft op stadgenoot United.

Vincent Kompany zette City op Anfield Road in de 31ste minuut op voorsprong met een kopbal. Maar de vreugde was van korte duur bij de ploeg uit Manchester, want twee minuten later maakte Joleon Lescott een eigen doelpunt. City eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Mario Balotelli.

Manchester United, tweede in de Premier League, slaagde er niet in de thuiswedstrijd tegen Newcastle te winnen. De landskampioen kwam via Javier Hernandez nog wel op voorsprong, maar een dubieuze strafschop van Demba Ba bracht de bezoekers langszij: 1-1. Newcastle had het punt op Old Trafford voor een groot deel te danken aan de Nederlandse doelman Tim Krul die spectaculaire reddingen verrichtte op inzetten van Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Patrice Evra.

Tottenham Hotspur won zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart met 3-1 bij West Bromwich Albion en staat derde. Emmanuel Adebayor scoorde tweemaal voor de Spurs maar miste ook een strafschop.

Arsenal morste op eigen veld punten tegen Fulham. De Londense derby eindigde in 1-1. Thomas Vermaelen speelde een hoofdrol. De Belgische verdediger van Arsenal maakte een eigen doelpunt maar nam met een kopbal ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Robin van Persie kwam voor het eerst in zes competitieduels niet tot scoren. (NRC)