Kortkolom sport

Nederlandse golfers vierde bij World Cup

Rotterdam. - De Nederlandse golfers Robert-Jan Derksen en Joost Luiten zijn bij de Omega Mission Hills World Cup op het Chinese eiland Hainan gedeeld vierde geworden. De eindzege ging naar de Amerikaanse ploeg, met Matt Kuchar en Gary Woodland. De Amerikanen hadden het toernooi al elf jaar niet meer gewonnen. Duitsland en Engeland werden gedeeld tweede, Nederland moest de vierde plaats delen met Ierland, Schotland en Australië. Dat was de beste prestatie ooit van een Nederlands team op het toernooi voor landenteams van twee spelers. Titelverdediger Italië, met de gebroeders Molinari, eindigde teleurstellend als zeventiende. In totaal deden in China 28 landen mee. De World Cup begon in 1953 als de Canada Cup.

Ocean Race: Telefónica als eerste in Kaapstad

Rotterdam. - Het Spaanse jacht Telefónica heeft zaterdag de eerste etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen. Ruim 21 dagen na de start in Alicante zeilde de boot van schipper Iker Martínez zaterdag de haven van Kaapstad binnen. Zestien uur later eiste Team New Zealand de tweede plaats op. Groupama is nog niet gefinisht. De helft van vloot moest de etappe voortijdig staken: Abu Dhabi Ocean Racing (gebroken mast) en Team Sanya (kapotte romp) gaven kort na de start op, Puma (gebroken mast) strandde in het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan, niet ver van het eilandje Tristan da Cunha. Alle drie de uitvallers hopen later in de negen maanden durende race opnieuw te kunnen starten.

De Jong, Zonderland, Verwijlen genomineerd

Rotterdam. - Schaatser Bob de Jong, schermer Bas Verwijlen en turner Epke Zonderland zijn genomineerd voor de titel ‘Sportman van het Jaar’. Bij de vrouwen komen zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenster Marianne Vos en schaatsster Ireen Wüst in aanmerking. De winnaars worden 12 december op een sportgala bekend. Van de genomineerden wonnen Zonderland (2009), Wüst (2006) en Vos (2008 en 2009) de prijs al eerder. De nominaties voor beste sportploeg zijn voor de honkballers, shorttracksters (aflossing) en de estafettezwemsters. De titel ‘Coach van het Jaar’ gaat tussen Brian Farley (honkbal), Jacco Verhaeren (zwemmen) en Roel Verwijlen, vader en trainer van zoon Bas. (Novum)

Webber wint slotrace, Button tweede in WK

São Paulo. - Formule 1-coureur Mark Webber heeft gisteren de Grote Prijs van Brazilië gewonnen. De Australiër passeerde in zijn Red Bull na dertig ronden teamgenoot en wereldkampioen Sebastian Vettel en gaf zijn eerste plaats alleen bij een pitstop even uit handen. Het is voor Webber zijn eerste zege sinds de Grote Prijs van Hongarije in 2010. Vettel werd nu tweede, voor Jenson Button. De coureur van McLaren verzekerde zich daarmee in São Paulo van de tweede plaats in de WK-eindstand. De Brit Lewis Hamilton, wereldkampioen in 2008, beëindigde een matig seizoen met pech. (Novum)

Castaignos helpt Inter aan uitzege in Siena

Milaan. - Luc Castaignos heeft Inter gisteren aan een 1-0 zege bij Siena geholpen. De deze zomer van Feyenoord overgenomen Nederlandse spits maakte vlak voor tijd de enige treffer. Voor Castaignos was het zijn eerste officiële treffer voor de nerazzurri. Stadgenoot AC Milan won gisteravond thuis van Chievo. Mede dankzij twee goals van Zlatan Ibrahimovic wonnen de rossoneri met 4-0. AC Milan behoudt, net als Udinese dat gedeeld tweede staat, een punt achterstand op Juventus. (Novum)