In beeld

Egypte in de rij voor democratie

Voor het eerst sinds de val van Hosni Mubarak mogen Egyptenaren stemmen. Een stembusgang die tot moment van schrijven zonder grote incidenten of problemen is verlopen. De kieslokalen verheugen zich in de vorming van lange rijen voor de deur, die lijken te duiden op een goede opkomst, maar officiële cijfers zijn daar nog niet over bekend. In het tijdperk-Mubarak kwam normaal gesproken slechts tien procent van het electoraat opdagen, en niet zo gek: veel verschil leverde stemmen niet op. Nu is dat anders. De Moslimbroederschap, verboden onder Mubarak, maakt goede kans op succes.
Een vrouw in Zamalek, een wijk van Kairo, heeft haar bril afgezet om haar stem uit te brengen.
Maya Alleruzzo / AP
De ingang van een stemlokaal in Kairo wordt bewaakt door soldaten. De verkiezingen zijn voorafgegaan door geweld bij massale betogingen.
Bela Szandelszky / AP
In Shubra, een deel van Kairo, bewaken Egyptische soldaten een stemlokaal. Buiten de poort wachten veel wijkbewoners om hun stem uit te kunnen brengen. Ze mogen één voor één naar binnen. Naast de poort leest iemand de krant.
Goran Tomasevic / Reuters
Soldaten zorgen ervoor dat kiezers één voor één het stemlokaal ingaan om hun stem uit te brengen in Zamalek, een wijk van Kairo.
Odd Andersen / AFP
Een dame die is gekluisterd aan een rolstoel wordt door twee mannen naar het stemhok in El-Manial, Kairo, geholpen. Ze moeten ervoor een steile trap op, waar net vier jongedames vanaf komen lopen die zojuist hebben gestemd.
Mahmud Hams / AFP
Twee Egyptische mannen, waarvan de linker duidelijk met slecht zicht kampt, lezen de stembiljetten bij het uitbrengen van hun stem in Kairo.
Ahmed Jadallah / Reuters
Een oudere Egyptenaar stemt bij een stemlokaal in Kairo.
Ahmed Jadallah / Reuters
Een Egyptische vrouw vult samen met haar jonge kind het stemformulier in.
Ahmed Jadallah / Reuters
Verkiezingsflyers en pamfletten liggen kriskras verspreid op straat in Kairo, waar de bewoners van de stad in de rij staan om hun stem uit te mogen brengen.
Bela Szandelszky / AP
Onder het toeziend oog van soldaten draagt een veiligheidsofficier nieuwe stembiljetten aan in een stemlokaal in Kairo.
Esam Al-Fetori / Reuters
In een Egyptische regenbui staan kiezers in de rij voor een stemlokaal in Alexandrië. Lege sigarettensloffen en opgetrokken kragen doen dienst als bescherming tegen het weer.
AFP
Een verdieping van een school in El-Manial, een wijk van Kairo, wordt bevolkt door stemmers. Het schoolmeubilair wordt zolang aan het einde van de galerij gestald.
Mahmud Hams / AFP