Roger Federer wint voor zesde keer ATP World Tour Finals

Roger Federer of Switzerland Jo-Wilfried Tsonga of France during their singles final tennis match at the ATP World Tour Finals, in the O2 arena in London, Sunday, Nov. 27, 2011. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Roger Federer na het behalen van zijn overwinning in de O2 arena in Londen. Foto AP / Kirsty Wigglesworth

Roger Federer heeft voor de zesde keer in zijn carrière de ATP World Tour Finals op zijn naam geschreven.

De Zwitser was in de finale in Londen met 6-3, 6-7 (6), 6-3 te sterk voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Federer is de eerste speler in de geschiedenis die het eindejaarstoernooi zes keer heeft gewonnen. Hij deelde het record van vijf titels met Pete Sampras en Ivan Lendl.

De ATP World Tour Finals is een tennistoernooi aan het eind van het seizoen waaraan alleen de acht beste mannelijke tennissers uit het enkelspel en het dubbelspel van het betreffende seizoen mogen deelnemen.

Dankzij de overwinning op Tsonga haalt Federer niet alleen een nieuwe beker binnen, maar ook de zeventigste titel in zijn carrière.

    • Dirk Wijnand de Jong