Excelsior en ADO delen punten, Feyenoord wint in Waalwijk

Het duel tussen Excelsior en ADO Den Haag eindigde vandaag in stadion Woudestein in Rotterdam in een gelijkspel, 1-1. RKC Waalwijk verloor thuis van Feyenoord met 1-2.

Feyenoord ontsnapte aan puntenverlies nadat de Rotterdammers de wedstrijd na de rode kaart voor RKC-er Robert Braber wist om te buigen. De Waalwijkers kwamen in eigen huis op voorsprong, maar toch lukte het Feyenoord op voorsprong te komen.

Feyenoord was van meet af aan de betere ploeg in Waalwijk, maar de Rotterdammers creëerden geen echte kansen. Tien minuten voor rust haalde Adil Auassar de achterlijn en zijn voorzet bereikte via het been van Feyenoord-doelman Erwin Mulder Rick ten Voorde. Die tikte de openingsgoal binnen.

Na ruim een uur kreeg Braber de rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom na een ongelukkige sliding. Met een man meer zette Feyenoord de thuisploeg zwaar onder druk, maar grote kansen bleven wederom uit. Pas een kwartier voor tijd was een soloactie van Johan Guidetti goed voor de gelijkmaker. Na een schijnbeweging krulde de Zweed de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Een minuut na de 1-1 was Karim el Ahmadi dicht bij de 2-1, maar zijn afstandsschot raakte de paal. In de 83e minuut was het alsnog raak na balverlies van RKC op het middenveld. Jerson Cabral stak vervolgens het veld over en schoot op doel. Via het been van RKC-verdediger Henrico Drost zeilde de bal binnen.

In Woudestein kwamen de Kralingers al snel op voorprong, maar na een uur trok ADO de stand gelijk. Maar het Haagse team kon zich niet herstellen van een achterstand. De Hagenaars speelden voor rust een zwakke wedstrijd en al na twee minuten profiteerde Excelsior van zwak verdedigen. Leen van Steensel schoot raak: 1-0.

In de tweede helft waren de bezoekers aanmerkelijk beter en na een klein uur bekroonde Jens Toornstra een aanval van ADO met de gelijkmaker. In het vervolg waren er kansjes aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer. Door het punt verlaat Excelsior de laatste plaats. Die is nu voor VVV-Venlo.

    • Hans Klis