Ajax met drie doelpunten te sterk voor NEC

Ajax heeft vandaag drie punten verzameld door met 3-0 van NEC te winnen. In Nijmegen zorgde Miralem Sulejmani in de tweede helft voor de eerste twee doelpunten, de derde kwam in de slotfase, toen Davy Klaassen zijn debuut in het eerste met een doelpunt bekroonde.

De overwinning op de Nijmegenaren kwam Ajax niet aangewaaid. Zeker in de eerste helft van de wedstrijd waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. NEC kreeg in de achtste minuut zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar benutte die niet.

Na de rust kwam Ajax uiteindelijk aan kop doordat Vurnon Anita door de verdediging heenbrak en zijn schot via Rens van Eijden en Sulejmani in het doel belandde. Niet veel later maakte Sulejmani de 2-0 nadat de bal uit een corner voor zijn voeten kwam. In de slotfase maakte Klaassen er een wat geflatteerde score van. De debutant was net ingevallen toen hij een een-tweetje met Christian Eriksen opzette en zelf afrondde.

    • Dirk Wijnand de Jong