werkpak

‘Op mijn kleding moet niets aan te merken zijn’

Amsterdam 10-11-2011 Werkpak: Eric de Clercq Zubli CEO van Jones Lang LaSalle Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Eric de Clercq Zubli (1961), CEO van vastgoedadviseur en makelaar Jones Lang LaSalle Nederland.

„Op kantoor ben ik altijd strak in pak. Ik ben vastgoedadviseur, ons bedrijf is een A-merk en daar hoort dito representatie bij. Ik draag mijn pakken traditioneel, dus nooit zonder das. Dat kan niet in mijn functie en mijn branche. Op mijn kleding moet niets aan te merken zijn.

„Ik hou van mooie pakken, maar niet over de top: ik draag bijvoorbeeld geen pochet. Ik koop al mijn pakken bij Sartoria in Naarden. Daar verkopen ze Italiaanse pakken die tussen de 750 en 1.000 euro kosten. Met een slimfit, want sinds een jaar of zeven draag ik geen ruime pakken meer. Een Italiaans gesneden pak ziet er een stuk strakker uit.

„Dit pak is van het eigen merk van Sartoria: Red Label. Ik draag al heel mijn leven witte overhemden van Arrow, die zitten ideaal. Op kantoor draag ik altijd zwarte schoenen, altijd van Van Bommel. Ik werk bij een Angelsaksisch bedrijf, dan kun je geen bruine schoenen dragen.

„De stropdas is onze eigen Jones Lang-das. Die draag ik naar de nieuwjaarsreceptie, of het jaarlijkse seminar in het Kurhaus. Als man heb je weinig ruimte om te variëren, daarom vind ik het leuk om dassen in felle kleuren te dragen. Dat kunnen kleuren zijn als geel, rood en roze, maar ook zilver of goud. Ik heb een wisselende collectie van zo’n vijftien dassen. Als ik er te veel heb, gooi ik de helft eruit.

„Ik winkel op z’n mans, want ik heb er niet veel tijd voor. Zaterdagochtend om half tien ren ik samen met mijn vriendin de winkel in als er nog niemand is. En om kwart over tien sta ik weer buiten. Als ik pakken koop, koop ik er meteen twee of drie.”

„Mijn werkpak staat nogal in contrast met mijn vrijetijdskleding. In het weekend draag ik comfortabele outdoorkleding van bijvoorbeeld Napapijri en North Sails, daarmee kun je zo de natuur in. En schoenen van Floris van Bommel, de vrijetijdslijn van Van Bommel. Je zult mij op zaterdag absoluut niet met een rode broek en een blauw jasje langs het hockeyveld zien staan.”

    • Nathalie Wouters