Verantwoord accessoire

None

Komend voorjaar zijn de kleren van de Nederlandse Elsien Gringhuis, die in 2008 afstudeerde aan de modeafdeling van ArTEZ, voor het eerst te koop in vier winkels in Nederland. Maar Elshuis, wier minimalistische, bijzonder geconstrueerde ontwerpen worden gemaakt van biologische en/of fairtrade materialen (ze won in januari de Green Fashion Competition) komt nu eerst met een product voor een „groter publiek”: een lange, tweekleurige shawl met een zakje, gemaakt van biologisch katoen, die, zo valt te lezen op de doos van recycled karton, „voor een goede prijs” is geplukt door Indiase boeren. De shawl is bovendien in elkaar gezet in fabrieken waar „wordt gewerkt aan gezonde, veilige werkplekken en eerlijke lonen”.„Ik ben mooi en eerlijk, tot diep in mijn vezels”, zegt de doos.MvR

29,95 euro. Voor verkoopadressen en meer informatie over het productieproces: meetyourscarf.com