Uitgelicht zondag

None

Film

Kitty Foyle (Sam Wood, 1940, VS). Liefdesdrama dat Ginger Rogers een Oscar bezorgde voor haar dramatische rol van hardwerkend meisje dat probeert te kiezen tussen James Craig en Dennis Morgan.BBC 2, 13.15-15.00u.

Shall We Dance (Mark Sandrich, 1937, VS). Lichtvoetige musical met Fred Astaire en Ginger Rogers behoort niet tot hun allerbeste films maar is desondanks zeer vermakelijk. Als danspartners doen zij noodgedwongen alsof ze getrouwd zijn. Muziek van George en Ira Gershwin: Let’s Call the Whole Thing Off en They Can’t Take That Away From Me. Eén, 14.05-16.20u.

Save the Last Dance (Thomas Carter, 2001, VS). Half verweesde Julia Stiles belandt, met balletambities, als enig blank meisje op een volledig zwarte middelbare school en leert er hiphop. Minder oppervlakkig dan je verwachten zou.RTL5, 17.50-20.05u.

Informatief

Künstler hautnah: Erwin Olaf. Serie portretten van kunstenaars. Luc Quelin filmde een fotoshoot van Olafs meest recente vrije werk en praatte met hem, setdesigner Floris Vos en verzamelaar Jacques-Antoine Granjon.Arte, 13.00-13.30u.

Moniek Toebosch: wie ik was voordat ik was. Film van Babeth VanLoo over vergankelijkheid in werk en leven van Moniek Toebosch. De multidisciplinaire kunstenares speelde in de jaren 70 in undergroundfilms van Frans Zwartjes en werkte veel samen met improviserend musicus Michel Waisvisz. Legendarisch zijn haar stemperformances tijdens het Holland Festival in 1983 en de rechtstreeks door de televisie uitgezonden serie Aanvallen van uitersten.Ned.2, 13.55-14.55u.

Kunststof. Joost Karhof praat met Anton Corbijn die morgen de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 ontvangt, actrice en zangeres Ricky Koole die met haar theaterconcert door het land trekt, en met hoogleraar Louise Fresco. Zij schreef samen met Helen Wisterik een boekje over eten in speelfilms.Ned.2, 18.05-19.05u.

Senna. Documentaire van Asif Kapadia over leven en dood van de Braziliaanse autocoureur Ayrton Senna. Met bijdragen van o.a. Frank Williams, Ron Dennis, Nigel Mansell, Alain Prost en andere oud-coureurs. RTL7, 19.15-21.25u.

O’Hanlons helden. Eerste aflevering van serie waarin schrijver Redmond O’Hanlon ontdekkingsreizen uit de negentiende eeuw opnieuw maakt en onderweg vertelt over zijn voorgangers en de eeuw waarin zij leefden. Ned.2, 20.20-21.20u.

Filmlab: Onze vaders. Eindexamenfilm van Liseth Medema, die door haar vader werd opgevoed als Jehovah’s Getuige. Toen ze zich niet langer wilde conformeren aan de regels van dat geloof moest ze haar ouderlijk huis verlaten. Ze heeft zich bij het verleden neergelegd, maar mist nu haar vader. Na elf jaar nodigt ze hem uit om een weekeinde met haar door te brengen in Delfzijl, de plek waar beiden geboren zijn. Ned.2, 00.55-01.20u.

Sport

Formule 1: GP van Brazilië. Verslag van de laatste race van het seizoen, op het Autódromo José Carlos Pace. BBC 1, 16.00-19.10u.

Tennis: ATP World Tour Finals. Rechtstreeks verslag van de finale van het tennistoernooi met de beste acht spelers van afgelopen jaar.BBC 2, 18.15-21.00u.