Uitgelicht zaterdag

Film

The Prince and the Showgirl (Laurence Olivier, 1957, VS). Laurence Olivier en Marilyn Monroe charmeren in romantische komedie over een prins uit een fictieve Balkanstaat en een Amerikaans revuemeisje die voor elkaar vallen, tegen decor van de kroning van George V. BBC 2, 13.05-15.00u.

The Bourne Supremacy (Paul Greengrass, 2004, VS/D). Hectische actiefilm is vervolg op The Bourne Identity en voert andermaal Robert Ludlums aan geheugenverlies lijdende held Jason Bourne (Matt Damon) ten tonele.RTL5, 20.30-22.40u.

The Rainmaker (Francis Ford Coppola, 1997, VS). Grisham-adaptatie over de juridische coming-of-age van een jonge advocaat (Matt Damon), die bleu in dienst treedt van het malafide, in schadeclaims gespecialiseerde advocatenkantoor van Mickey Rourke. Vooral een acteursfilm om van te smullen: met Danny DeVito en Jon Voight.RTL5, 22.40-01.25u.

Alexandra’s Project (Rolf de Heer, 2003, Australië). Thriller brengt de wraak van een vrouw in beeld. Ze sluit haar man op in zijn huis met een videoband waarop zij haar beklag doet. De camera beweegt traag door het huis. Een wonderlijke duet: hij levend in de kamer, zij op tv. Heeft Alexandra het recht om zich te wreken omdat ze zich als lustobject behandeld voelt? Of is ze gek geworden, zoals haar man denkt? Canvas, 23.00-00.40u.

Informatief

360° – Géo: Laetitia et ses loups. In een dorpje op de Russische taiga wijdt een biologe zich aan het bestuderen en beschermen van wolven die hier louter als schadelijk worden gezien en waarop volop gejaagd wordt. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 14.00-14.55u.

Ik vertrek. Mark en Margo verkopen hun lingeriewinkel en beginnen een camping in Slowakije. Het terrein is een ravage, het pand een bouwval en er is geen geld voor een verbouwing. Gelukkig is het stel creatief en niet bang om te klussen. De buren en de burgemeester weten echter nog niet dat ze een nudistencamping gaan beginnen.Ned.1, 21.45-22.35u.

Amusement

The one Ronnie. Komische sketchshow van de vorig jaar tachtig geworden komiek Ronnie Corbett. Voor dit programma werkte hij samen met Harry Enfield, Catherine Tate, Rob Brydon, Miranda Hart, Charlotte Church, Robert Lindsay, Matt Lucas en David Walliams. Inclusief een van zijn fameuze monologen – een lang en rammelend verhaal, verteld vanuit zijn stoel.BBC 1, 19.10-20.00u.

Let’s get married. Winston Gerschtanowitz is de bedenker en presentator van dit nieuwe programma met aanstaande bruidsparen die samen opdrachten moeten uitvoeren. Werkt het stel goed samen? Kennen de geliefden elkaar door en door? De camera’s zijn al – verborgen – aanwezig bij het eerste onderdeel van de show: het aanzoek (op een leuke locatie). Daarna begint de spelshow, in een decor van bruidstaarten met verschillende lagen waarop vrienden en familieleden van de stellen plaatsnemen. Uiteindelijk nemen beide koppels zelf bovenop de taart plaats. Het winnende stel wordt direct getrouwd.RTL4, 20.45-22.25u.

Sport

Alpineskiën: World Cups Aspen en Lake Louise. Reuzenslalom vrouwen, eerste run, in Aspen. Om 19.15u de afdaling mannen in Lake Louise (Canada) en om 21.00u de tweede run van de reuzenslalom.Eurosport, 18.15-22.15u.