Sportweekend: wie is de beste tennisser en F1 in Brazilië

Roger Federer oogt deze week fit en superscherp. Foto Reuters / Dylan Martinez

Novak Djokovic won dit jaar drie van de vier Grand Slams maar het is Roger Federer die deze week bij de ATP World Tour Finals indruk maakt. Morgen is de finale, wanneer ook de Formule 1 het jaar uitzingt in het autosportgekke Brazilië.

Gaat de wraak van Federer all the way?

Federer nam dinsdag wraak voor een seizoen zonder grote prijzen door de nummer twee van de wereld te kleineren. Rafael Nadal werd kansloos gelaten door de ontketende Zwitser: 6-3 en 6-0.

Publiekslieveling in Londen, Andy Murray, ligt er al uit met een blessure. Maar de finale morgen belooft veel goed te maken. Een strijd tussen Federer en ‘s werelds nummer één Djokovic zit er nog in. Vandaag zijn de halve finales, alles is live te zien op BBC2.

São Paulo zwaait F1 uit

De Formule 1 gaat met een korte wintervakantie, 18 maart is alweer de openingsrace van 2012. Morgen wordt de negentiende en laatste race van 2011 verreden op het circuit van Interlagos. De plotselinge moessonregens in Brazilië zijn berucht en voor de race staat nu een kans op neerslag van 60 procent. Hoewel de titel allang vergeven is aan Sebastian Vettel, kan het de race heus nog wel wat worden.

In 2008 werd het kampioenschap in de laatste race, ook in São Paulo, beslist in een van de meest zinderende afsluiters ooit. Mede door regenval raakte topfavoriet Lewis Hamilton achterop. Met nog een ronde te gaan moest hij nog twee plaatsen goedmaken op Felipe Massa, die de race en daarmee de titel leek te gaan pakken:

Wat kan Vitesse op bezoek bij Twente?

Twente kan na de 1-1 bij Heracles vorige week geen puntverlies hebben. Vitesse komt op bezoek, liep vorige week tegen een flinke zeperd aan en zal uit zijn op het herpakken van de goede vorm. Ajax gaat na de schokkende 2-2 tegen NAC op zoek naar eerherstel bij NEC en PSV krijgt FC Groningen op bezoek.

Over de grens is het leuk om even te kijken naar de Premier League waar koploper Manchester City op bezoek moet bij Liverpool: Dirk Kuyt versus Nigel de Jong. En nummer vier Newcastle United gaat op bezoek bij nummer twee Manchester United. In Duitsland staat de Kohlenpott op de rol. Het Ruhrgebied-treffen tussen landskampioen Dortmund en het Schalke van Klaas-Jan Huntelaar is altijd beladen:

En dan verder nog…

Schaatsen in Astana. De tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Kazachstan met onder meer vandaag om 12.30 uur Sven Kramer op de 5 kilometer. Wouter Olde-Heuvel was gisteren de verrassende winnaar van de 1.500 meter. Morgen schaatsen de mannen en vrouwen nog de 1.000 meter waarop een en ander aan spektakel verwacht mag worden.

    • Jules Seegers