In beeld

Pakistan is woedend op de NAVO en de Verenigde Staten

Aanhangers van Islami Jamiat Talaba, de jongerentak van de Pakistaanse fundamentalistische partij Jamaat-e-Islami, protesteerden vandaag tegen de vergissingsaanval van de NAVO op een legercheckpoint in de regio Mohmand bij de grens met Afghanistan. Bij de aanval met de NAVO-helikopter kwamen volgens persbureau Reuters 28 Pakistaanse soldaten om het leven. Gevreesd wordt dat de actie de precaire relatie tussen de Verenigde Staten en Pakistan kan doen verslechteren. Betogers verzamelden zich vandaag in de Pakistaanse stad Lahore en staken uit protest autobanden in brand en schreeuwden anti-Amerikaanse leuzen.
AFP / Arif Ali
AFP / Arif Ali
AFP / Arif Ali
AFP / Arif Ali
Reuters / Mohsin Raza
AFP / Arif Ali
AFP / Arif Ali
AP / K.M.Chaudary
AP / K.M.Chaudary