Winst voor PSV, Roda en De Graafschap, NAC Heerenveen gelijk

PSV liet vanavond een zwak Groningen kansloos. NAC Breda en sc Heerenveen hebben in een enerverend duel de punten gedeeld. Roda JC won voor eigen publiek van Heracles Almelo en VVV-Venlo leed een gevoelige nederlaag tegen De Graafschap.

PSV laat zwak Groningen kansloos

PSV heeft vandaag flink uitgehaald tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Fred Rutten was met liefst 6-1 te sterk. Kevin Strootman, Dries Mertens, Zakaria Labyad, Georginio Wijnaldum, Tim Matavz en Ola Toivonen bezorgden de thuisploeg een comfortabele overwinning. Nicklas Pedersen redde de eer van de Groningers.

PSV verkleint de achterstand op koploper AZ tot drie punten. De nummer twee van de ranglijst heeft 31 punten uit veertien duels. Groningen bezet de achtste stek met 21 punten.

Junker bezorgt Roda zege op Heracles

Roda JC, de ploeg van trainer Harm van Veldhoven, won mede dankzij twee doelpunten van Mads Junker met 3-1. Junker leverde ook de assist bij de treffer van Sanharib Malki. Willie Overtoom deed iets terug uit een strafschop.

VVV-Venlo 2-1

VVV-Venlo leed vandaag een gevoelige 2-1 nederlaag tegen De Graafschap. Michael Uchebo zette de thuisploeg na zeventien minuten op voorsprong, Rydell Poepon en Yuri Rose bogen de achterstand om.

NAC-Heerenveen 2-2

In het Rat Verlegh Stadion vonden beide ploegen twee keer het net: 2-2. Anthony Lurling en een eigen doelpunt van Ramon Zomer verzorgden de productie van de Brabanders. Filip Djuricic en Daryl Janmaat scoorden voor de bezoekers.

Heerenveen, dat al elf duels op rij niet verloor, staat in ieder geval voor een dag op de vierde plaats met 22 punten. NAC bezet de negende stek met achttien punten.

    • Marije Willems