'Ik ben niet echt op zoek naar iets of iemand'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Ricky en Chris.

None

Voor

Chris: „Ik was 35 en drie jaar single toen ik Hanneke opnieuw tegenkwam, een vrouw uit mijn dorp. We werden verliefd, kregen een kind en trouwden. Het leek perfect, totdat het stof van al die grote veranderingen was neergedaald en de realiteit van ons samenleven tot me doordrong.”

Ricky: „Mijn huwelijk was een mismatch. Ik hou van veel contact, van praten, ik ben sociaal, extravert en uitbundig. Mijn ex was dat allemaal veel minder. We hebben nu een co-ouderschap voor onze kinderen, en dat gaat goed.”

Hij: „Hanneke en ik konden niet communiceren, ik was verbaal veel te sterk voor haar. En ze liet mij alles bepalen. Zo wilde ik niet oud worden. Toen onze zoon vier was, besloot ik om weg te gaan. Het was erg moeilijk. Nu ben ik al acht jaar op mezelf.”

Zij: „Ik ben niet echt op zoek naar iets of iemand. Ik leef het leven zoals het zich aandient, met overgave.”

Hij: „De afgelopen jaren heb ik een aantal korte verhoudingen gehad – eerst met oudere dames, nu neig ik naar iets jongere. Maar eigenlijk zou iedereen die een relatie verbreekt eerst een tijd op eigen benen moeten staan. Alleen zo vind je jezelf weer terug.”

Na

Zij: „De locatie was misschien niet zo handig. Het is mijn stamkroeg.”

Hij: „Ze stond al te praten met een paar vaste gasten uit het café – ik kende ze wel. Ik was even van mijn stuk gebracht, want ik had niet verwacht dat ze er bekend was.”

Zij: „Er waren twee mannen die steeds met me wilden praten. Toen Chris en ik apart waren gaan zitten kwamen ze nog een keer naar ons tafeltje, en toen ik biertjes ging halen volgde weer een heel gesprek aan de bar. Ze waren kachel, hoor. Maar voor Chris was het toch niet zo leuk.”

Hij: „Ze bleek stukjes voor een wijkkrantje te schrijven, en ik hou van taal. Dat was een goed vertrekpunt voor een gesprek van bijna twee uur. We zijn ook alle twee gescheiden ouders.”

Zij: „Hij doet dingen die ik ook echt wel leuk vind, maar… Is dat nou chemie?”

Hij: „Uit wat ze vertelde over haar vorige relatie meende ik op te kunnen maken dat ze nog steeds iets voor die man voelde. Dus dat zei ik – soms vind ik het leuk om een plaagstootje uit te delen. Moet kunnen, toch. Ze was er even stil van.”

Zij: „Als ik hem zomaar was tegengekomen, zou ik hem waarschijnlijk niet eens hebben opgemerkt. Voor mij heeft dat meer met uitstraling dan met uiterlijk te maken.”

Hij: „Bij het afscheid heb ik haar een print van een gedicht van Freek de Jonge gegeven, uit zijn programma De Stemming. Mij raakt dat enorm. ‘Wees niet bang/ je mag opnieuw beginnen/ vastberaden doelbewust...’ Ik gunde het haar om ook van zoiets moois te genieten.”

Zij: „Thuis heb ik hem gemaild dat ik het een heel lief en attent gebaar vond, en dat ik hem een lieve vrouw toewens.”

Hij: „Het gedicht was een schot in de roos, ik kreeg een leuke mail van haar. We zullen elkaar ongetwijfeld nog tegenkomen. Het uitgaanswereldje is klein.”

    • Sandra Heerma van Voss