Harde wind

Ondanks de regen van gisteren ligt november 2011 nog steeds in de race om de droogste november ooit te worden. De waterstanden in de rivieren hebben deze maand al een historisch dieptepunt bereikt. De herfst, die meteorologisch gezien eindigt op 30 november, is tot nu toe nagenoeg droog, zonnig en zacht verlopen. Op rustige dagen was het echter nogal grijs en mistig.

Inmiddels is de atmosfeer weer in beweging gekomen. In dit laatste novemberweekend gaat het steeds harder waaien, met morgen een stormachtige wind aan zee. Vandaag neemt de wind al toe en wordt matig tot hard, kracht 4 tot 7, uit zuidwestelijke richting. De zon laat zich geregeld zien maar er trekken ook wolkenvelden voorbij. Het blijft droog en het wordt vanmiddag 10 tot 12 graden.

Vanavond en komende nacht gaat het steeds harder waaien. Koud wordt het niet, met minima rond 8 graden.

Morgen zijn er meer wolken en er kan lokaal wat lichte regen of motregen vallen. Met 11 tot 13 graden is het zacht, maar het waait hard, met windkracht 8 aan zee en soms zware windvlagen.

Tot en met woensdag zijn er veel wolken, maar het blijft grotendeels droog. Het is vrij zacht met minima rond 5 graden en overdag een graad of 9. Vanaf donderdag wordt het natter en geleidelijk iets frisser.