Emancipatie onder de douche

Nu vrouwen net als mannen meer werken, drinken en hart- en vaatziekten krijgen, hebben ook zij naar mijn mening recht op hair & bodywash: shampoo en douchegel in één flesje. Dat bestaat (bijna) niet voor vrouwen en wel voor mannen.

Nu is er niks mis met mannengeuren, maar het gaat me om het principe. Dat shampoomakers wel aan het praktisch gemak voor mannen denken en dat vrouwen intussen worden geacht – als ze ’s ochtends slaapdronken onder de douche staan – blind naar het juiste flesje te grijpen.

Laatst was ik in een hotel waar in de zeepdispenser hair- en bodywash van Rituals zat. Hèhè, dacht ik, het bestaat dus toch. Maar in de Rituals-winkels was het weer niet te krijgen.

Calvin Klein, Davidoff, Joop!, Thierry Mugler, Bvlgari, David Beckham, Burberry, Gianfranco Ferré, Collistar, Azzaro, The Bodyshop, Kneipp – allemaal hebben ze haar- en lijfzeep voor mannen. Voor vrouwen heb ik er zegge en schrijve één kunnen vinden (dan tel ik de hair- en bodywash voor kinderen van Oilily even niet mee): Sun van Jil Sander.

Dus gebruik ik deze zomerse citrusgeur nu ook maar in de winter, wetende dat de emancipatie nog lang niet voltooid is.

Sun, hair/body shampoo €9,95

    • Monique Snoeijen