De zaterdagkrant blijft een doolhof Dit was een foutje, en het is wennen...

Ik neem voor lief dat ik de krant op zaterdag zelf moet uitpellen. Erger is de bladzijnummering: een doolhof. Op zaterdag 12 november wordt op de voorpagina een artikel aangekondigd over Nurten Albayrak, te vinden op Z&Z, pagina 16-17, maar op die pagina’s staat Jan Terlouw. Goed verhaal, maar ik zocht iets anders. Zoek katern Z&Z! Maar helaas. Economie, Opinie&Debat, Lux en Wetenschap is alles wat ik kan vinden.

Net als ik het wil opgeven, zie ik in de katernen een kop die mij bij de les brengt. Het katern WEEKEND. Dom, dom, denk ik, ‘Z&Z’ staat natuurlijk voor ‘Zaterdag en Zondag’, kortweg het weekend. Snel naar pagina 16. Staat daar weer die Terlouw. Ik realiseer me nu, dat mijn krant niet meer NRC Handelsblad heet, maar het katern WEEKEND de omslag van de krant is. Geef mij alstublieft mijn oude, overzichtelijke krant terug.

Peter Lindeboom

Utrecht

Bas Blokker, chef van de weekendkrant, zegt: „Er is een fout gemaakt met de verwijzing vanaf de voorpagina. Het stuk over Albayrak stond op pagina 22-23.

„Dat is maar ten dele een verklaring voor het zoeken van de lezer. Het blijft ingewikkeld om de lezer soepel te loodsen door de weekendkrant, de dikste van de week. Die heeft vijf katernen: het nieuwskatern NRC Weekend , Opinie&Debat, Economie, Wetenschap en Lux. Al die katernen beginnen te nummeren bij 1. „Het eerste katern, NRC Weekend, is ook nog onderverdeeld in de nieuwspagina’s en een deel dat we ‘Z&Z’ noemen, waar de langere stukken en interviews staan – zoals het stuk over Albayrak. In het Economiekatern zijn Sport en Media ondergebracht, omdat we niet voor alle onderdelen losse katernen kunnen inruimen.

„We hopen dat de lezer zal kunnen wennen aan deze nieuwe indeling van de zaterdagkrant. Mits wij de goede wegwijzers neerzetten, natuurlijk.”

    • Peter Lindeboom