Cruijff grijpt te hoog

None

Op het veld mag je onduidelijk praten

De bedrijfskunde kent het begrip ‘Peter Principle’. Dit betekent, samengevat, dat iemand perfect functioneert op een vaak uitvoerend niveau en om die reden promoveert naar een hoger niveau, waar hij vervolgens volstrekt disfunctioneert. Dit is wat er met Johan Cruijff aan de hand is.

Hij is de beste voetballer aller tijden. Het is een gigantische misser om zo’n grootheid te promoveren naar het niveau van de raad van commissarissen. Zijn Nederlandse zinnen kloppen niet. Dit is op spelersniveau helemaal niet erg. Racistische opmerkingen worden na de wedstrijd snel vergeten. De mogelijk gemaakte opmerking dat mevrouw Olfers in de raad van commissarissen zit omdat ze vrouw is, word je als speler gauw vergeven, maar is op het niveau van de raad natuurlijk onvergeeflijk – en tot op dit moment overigens nog onderbelicht.

Het had nooit zo ver mogen komen dat een briljante voetballer wordt geplaatst op een niveau dat niet het zijne is.

Fred Koops

Den Dolder

    • Fred Koops
    • Johan Cruijff