Aldus

Den Haag : 5 oktober 2010 Rutte, Verhagen en Wilders verlaten de Eerste Kamer na hun gesprek met informateur Opstelten, nadat de CDA-fractie akkoord is gegaan met deelname aan een VVD-CDA minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV. foto © Roel Rozenburg
Den Haag : 5 oktober 2010 Rutte, Verhagen en Wilders verlaten de Eerste Kamer na hun gesprek met informateur Opstelten, nadat de CDA-fractie akkoord is gegaan met deelname aan een VVD-CDA minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV. foto © Roel Rozenburg

,,Extra bezuinigen in 2012? Wordt heel erg moeilijk om daar uit te komen met VVD en CDA. Tenzij men net als PVV 4 mrd op ontwikkelingshulp wil snijden.”

,,Ik weet dat iedere partij heilige huisjes heeft, maar ook heilige huisjes hebben soms een onverzorgde tuin of een lekkende dakkapel.”

,,Het is natuurlijk heel makkelijk om uit je verkiezingsprogramma te gaan voorlezen en te zeggen bezuinig maar op ontwikkelingssamenwerking.”

,,We weten nu nog niets. Ik hou me er verre van.”