Weer

Het hoofdstuk hardnekkige mist is afgesloten. Stevige zuidwestenwinden voeren zeer zachte lucht aan en de winter lijkt verder weg dan ooit. Pas ten oosten van Moskou vriest het. De zuidwestenwinden worden veroorzaakt door opvallend diepe depressies die in het zeegebied tussen Ierland, IJsland en Noorwegen bijna orkaanwinden veroorzaken.

De komende dagen gaat het ook in ons land harder waaien. Om de dag passeert er een storing. Veel neerslag wordt nog steeds niet verwacht: november 2011 kan de droogste november sinds het begin van de metingen gaan worden.

Vanavond waait het ook stevig, vooral langs de noord en noordwestkust, kracht 6 à 7, met mogelijk een bui.

Vannacht neemt de wind tijdelijk af, maar het blijft genoeg waaien om mist te voorkomen. Het wordt niet kouder dan 4 graden.

Morgen trekt de zuidwester weer aan en wordt matig in het zuiden, vrij krachtig in het noorden en langs de noord- en westkust en op het IJsselmeer krachtig of hard. Het blijft droog met vrij veel bewolking en soms wat zon. In de aangevoerde lucht wordt het 10 tot 12 graden.

Zondagnacht en -ochtend gaat het stormen, met windkracht 8 en zware windstoten langs de kust.