‘Verkiezingen Griekenland vanwege tijdsdruk mogelijk uitgesteld’

Papademos tijdens zijn eerste optreden als interim-premier. Foto Reuters / Yiorgos Karahalis

De verkiezingen in Griekenland worden mogelijk uitgesteld als gevolg van de “zeer krappe deadline” waaronder de huidige interim-regering moet werken.

Leider van de rechtse coalitiepartij LAOS Giorgios Karatzaferis laat vandaag na een gesprek met premier Lucas Papademos weten dat de drie partijen tellende coalitie moeilijkheden ondervindt met het strakke tijdschema. Om die reden worden de verkiezingen die nu voor 19 februari gepland staan, mogelijk uitgesteld.

“Het begint te dagen dat we niet kunnen functioneren onder deze zeer strakke deadline”, sprak Karatzaferis, “Het is dus voor iedereen duidelijk dat de verkiezingen moeten plaatsvinden nadat de regering haar zware taak heeft volbracht.”

De tijdelijke coalitieregering onder leiding van Papademos is belast met de taak het financiële reddingsplan van de eurozone door het parlement te loodsen om een bankroet van het land te voorkomen. Landen uit de Eurozone hebben de betalingen uit het noodfonds voor Griekenland bevroren, omdat er twijfel bestaat of het land zich houdt aan de afspraken voor bezuinigingen en hervormingen.

    • Dirk Wijnand de Jong