Verdachten bekennen betrokkenheid bij flitspaalbom

De politie in Voorschoten kort na de ontploffing op 23 oktober. Foto nrc.nl / Bart Funnekotter

Twee verdachten die vastzitten voor de flitspaalbom in Voorschoten hebben een bekentenis afgelegd. Ze zijn betrokken geweest bij het incident. Dat zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag vanochtend.

“Wat hun bekentenis precies betekent, kan nu nog niet worden gezegd”, aldus de woordvoerder tegen persbureau Novum. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Toen een bomruimer van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het explosief op 23 oktober probeerde te demonteren ontplofte het. De bom was vastgeplakt aan een flitspaal aan de Voorschoterweg. De bomruimer, een 44-jarige man, verloor bij de explosie zijn rechterhand. Ook twee anderen liepen verwondingen op.

Na het incident werden drie mannen uit Voorschoten aangehouden. De derde verdachte werd eerder vrijgelaten.

    • Pim van den Dool