Treinverkeer komt rustig aan op gang rond Utrecht CS

De hal van Utrecht Centraal omstreeks 20.20 uur. Foto NRC / Peter Leijten

Het treinverkeer van en naar Utrecht lag vanavond ruim een uur plat door een sein- en wisselstoring. Rond 20.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Volgens spoorbeheerder Prorail is er echter maar beperkt treinverkeer mogelijk, meldt persbureau Novum. Reizigers moeten daarom nog steeds rekening houden met een vertraging die kan oplopen tot ruim een uur.

Op Utrecht CS was het geruime tijd erg druk door gestrande reizigers die wachtten op hun trein. De NS deelde er gratis koffie en broodjes uit. Tegenover RTV Utrecht laat een woordvoerder van Prorail weten nog niet te hebben achterhaald wat de sein- en wisselstoring veroorzaakte.

De laatste keer dat er een grote seinstoring plaatsvond bij Utrecht Centraal was eind september.

    • Hans Klis