Nederlanders dikker, Amerikanen het dikst

Het aantal mensen dat in Nederland met ernstig overgewicht kampt, is in de afgelopen twintig jaar verdubbeld. 12 procent van de Nederlanders heeft obesitas (BMI van 30 tot 35). Dat is nog wel ruim onder het gemiddelde van de landen die lid zijn van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Het gemiddelde in de OESO-landen verdubbelde de afgelopen twintig jaar tot 17 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren presenteerde. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië steeg het percentage mensen met ernstig overgewicht met de helft. In de VS kampt nu liefst één op de drie mensen met obesitas. In Groot-Brittannië heeft 23 procent van de mensen ernstig overgewicht. De landen met de laagste percentages zijn Japan en Zuid-Korea. (NRC)