Federer is op stoom in Londen

Zwitser blijft ongeslagen bij prestigieus eindejaarstoernooi.

Tennisser Roger Federer heeft gisteren ook zijn derde poulewedstrijd bij de ATP World Tour Finals in Londen gewonnen. In de O2 Arena won de Zwitser in drie sets van de Amerikaan Mardy Fish: 6-1, 3-6 en 6-3. Eerder in de week had Federer, de nummer vier van de wereld, in een galavoorstelling de Spanjaard Rafael Nadal verslagen. Federer gaat nu als groepswinnaar naar de halve finale, die morgen wordt gespeeld. Het was gisteren de vijftiende overwinning op rij voor Federer, die de afgelopen weken de toernooien in Bazel en Parijs won. Hij is de topfavoriet voor de eindzege in Londen. Debutant Fish is uitgeschakeld bij de ATP World Tour Finals, het officieuze WK voor tennissers. De Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic zal vandaag moeten winnen van landgenoot Janko Tipsarevic om zich te plaatsen voor de halve finales. Djokovic, dit jaar winnaar van drie van de vier grandslamtoernooien, verloor woensdagavond laat verrassend van de Spanjaard David Ferrer. Als Djokovic doorgaat speelt hij in de halve finales tegen Federer. (AP)