Europeanen ontvoerd in Mali - Duitser komt om het leven

In de Malinese regio Timboektoe zijn vandaag drie Europeanen door onbekende mannen gekidnapt en is een vierde om het leven gebracht. Het bericht komt een dag na een eerdere ontvoering, waarbij twee Franse biologen uit hun hotel in de stad Hombori werden getrokken.

Volgens bronnen binnen de Malinese regering kwam een man met de Duitse nationaliteit bij de ontvoering om het leven. Hij zou zijn gedood nadat hij zich hevig had verzet. Waar de andere drie personen vandaan komen, is niet bekend.

Franse soldaten hebben vandaag samen met het Malinese leger in een poging de Europeanen te vinden patrouilles uitgevoerd. Het woestijngebied is de thuisbasis van Al-Qaeda-in-de-islamitische-Maghreb (AQIM), verantwoordelijk gehouden voor een reeks eerdere ontvoeringen van westerlingen. In juli 2010 vochten Franse militairen samen met Mauritanische tegen AQIM. Vertegenwoordigers van AQIM zeiden toen dat Sarkozy “de poorten naar de hel heeft opengezet”.

    • Dirk Wijnand de Jong