De kost verdienen als moordenaar of magiër?

Game

The Elder Scrolls V: Skyrim

Van Bethesda Voor Windows, Xbox 360, PS 3

Je eerste stappen in de wereld van Skyrim zet je als gevangene, en het is niet vergezocht om die gevangenschap als symbool te zien voor ons dagelijks bestaan. In de echte wereld ben je gebonden aan verantwoordelijkheden en verplichtingen, maar in het virtuele land van Skyrim ontsnap je aan die ketenen om werkelijk te kunnen zijn en doen wat je wilt.

De spelwereld is ongekend gedetailleerd, en in tegenstelling tot de meeste games kun je bijna alles wat je ziet manipuleren: van het oprapen van een appel tot het lezen van een van de talloze boeken met geschiedenis en achtergrondinformatie. Je kunt je eigen wapens maken, je eigen toverdranken brouwen of je bekwamen in het openpeuteren van sloten om huizen leeg te roven. De computergestuurde personages gaan hun eigen gang en reageren op je handelingen.

Het is ook aan jou wat voor avonturen je beleeft: kies je voor een pad als magiër of wil je als huurmoordenaar de kost verdienen? Of allebei? Het spel legt geen moraliteit op. Wees zo goed of zo slecht als je wilt, zolang je de gevolgen maar accepteert. Skyrims simulatie van een land waarin draken bestaan vervult de fantasie van leven in een magische wereld en toont hiermee als geen ander de mogelijkheden van elektronisch vermaak.

Harry Hol

    • Harry Hol