Camera's op doellijn?

Mogelijk snel technologische hulpmiddelen in Engels voetbal.

De Engelse Premier League verwacht vanaf volgend seizoen aan de slag te kunnen met technische hulpmiddelen op de doellijn. Dat zegt secretaris-generaal Alex Horne van de Engelse voetbalbond FA. „Ik denk dat de hulpmiddelen een boost voor het spel zijn. Al jaren denken wij dat deze aanvulling uitstekend zal zijn voor de opties van de scheidsrechter”, zegt Horne tegen de BBC. Tot nu toe hield de wereldvoetbalbond FIFA technische hulpmiddelen tegen. De opstelling van de FIFA leek te veranderen tijdens het WK in 2010, toen een doelpunt van Engeland in het duel tegen Duitsland onterecht werd afgekeurd. Een commissie test momenteel negen systemen, op initiatief van de FIFA. Een definitief besluit over het wel of niet toelaten van technologische hulpmiddelen wordt juli volgend jaar verwacht. „Het is gemakkelijk om fouten te maken en we hebben genoeg voorbeelden gezien, waarbij de arbitrage niet kon zien of een bal daadwerkelijk over de lijn is gegaan. We moeten hen helpen bij het nemen van een besluit”, aldus Horne. (Novum)