Aldus leraren over agressie op school en de rol van ouders

„Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden. Een zeer vergelijkbare situatie met die in Nieuwegein, waarbij ikzelf drie uur op het politiebureau ben verhoord als verdachte van mishandeling van een twaalfjarig kind, waarbij drie volwassen getuigen zijn gehoord.”

„Docent techniek pakt leerling die een ander met een gevaarlijk scherp voorwerp wil slaan bij de schouders en zet hem hard aan de kant. Leerling gaat naar de wc en even later komt een woedende vader op school om zijn mishandelde zoon te helpen.”

„Het komt regelmatig voor dat ouders verhinderen dat een disciplinaire maatregel wordt uitgevoerd. Het kind heeft straf, maar de ouder haalt het kind gewoon uit de klas en neemt een dreigende of intimiderende houding aan, als de leerkracht daar bezwaar tegen maakt.”

„Leerling in speciaal onderwijs steekt leraar met mes in been. Leerling wordt door collega volgens vaste greep meegenomen. Ouders beschuldigen leraar van mishandeling.”

Bovenstaande citaten van leraren komen uit de peiling van de Besturenraad.