Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Ajax-soap ettert door: aangifte Tscheu La Ling tegen Ten Have

De spelers van Ajax woensdag na de Champions Leaguewedstrijd tegen Olympique Lyon. Foto Reuters / Emmanuel Foudrot

Oud-international Tscheu La Ling heeft aangifte gedaan tegen voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax Steven ten Have vanwege laster. Dat bevestigt Lings advocaat Kabalt tegenover NRC Handelsblad.

Ling werd door Johan Cruijff, lid van de raad van commissarissen, naar voren geschoven als directeur voor Ajax. Ten Have en de overige leden van de raad zagen de eigenaar van het Slowaakse AS Trencin echter niet zitten.

Advocaat Kabalt zegt over schriftelijke verklaringen te beschikken waaruit blijkt dat Ten Have tijdens een bijeenkomst met Ajax-supporters afgelopen donderdag en tijdens een ledenraadsvergadering afgelopen zondag La Ling in verband heeft gebracht met omkoping.

‘Omkoping in Slowakije reden voor afwijzing Ling’

“Omkoping in de Slowaakse competitie is schering en inslag en dat ligt ten grondslag aan de afwijzing van Ling”, zei Ten Have volgens De Telegraaf tegenover de supportersvereniging en ledenraad van Ajax. “We kunnen het alleen niet bewijzen, omdat we geen bankafschriften hebben.”

Ling wil dat Ten Have voor vrijdagmiddag vijf uur aan de supporters en ledenraad van Ajax laat weten dat zijn uitspraken “onjuist zijn en geen feitelijke grondslag hebben”. “Ook zal hij zijn aansprakelijkheid moeten erkennen voor de eventuele schade die Ling hierdoor gaat lijden”, zegt diens zaakwaarnemer Jan Kabalt volgens de krant.