Aangifte Ling tegen Ajax-commissaris wegens laster

Oud-international Tscheu La Ling, eigenaar van de Slowaakse voetbalclub AS Trencin, heeft aangifte gedaan tegen president-commissaris Steven ten Have van Ajax wegens laster.

Lings advocaat Jan Kabalt zegt over schriftelijke verklaringen te beschikken waaruit blijkt dat Ten Have tijdens een bijeenkomst met Ajax-supporters afgelopen donderdag en tijdens een ledenraadsvergadering afgelopen zondag zijn cliënt in verband bracht met omkoping.

Beide bijeenkomsten waren georganiseerd om toe te lichten waarom Louis van Gaal door de raad van commissarissen is voorgedragen als algemeen directeur van Ajax, zonder medeweten en instemming van commissaris Johan Cruijff. Ling was diens gedroomde kandidaat om directeur te worden. Cruijff heeft zich nooit kunnen vinden in de motivering van de vier andere commissarissen om Ling af te wijzen.

Ten Have heeft in interviews geen verband gelegd met omkoping. Maar de vraag of Ling boven elke twijfel is verheven kon hij „niet voldoende met ‘ja’ beantwoorden”, zei hij afgelopen weekend in deze krant. „Wij doen niet aan giswerk.”

Ten Have was niet bereikbaar voor commentaar. Ling eist dat Ten Have voor vijf uur vanmiddag in een schriftelijke verklaring afstand doet van de veronderstelde uitlatingen.