Weer

Een jaar geleden stonden we aan het begin van een langdurige winterse periode die uiteindelijk resulteerde in een witte Kerst voor bijna heel het land.

Van winterweer is op dit moment echter absoluut nog geen sprake. Winterweer is in Europa sowieso ver te zoeken: in Midden-Europa is het tijdens de nachten wel goed aan het vriezen, maar alleen in de dalen. Op de bergtoppen vriest het nauwelijks en er ligt vrijwel geen sneeuw. Zelfs in Scandinavië wil de winter nog niet doorzetten.

Bij ons blijft de temperatuur vannacht ruim boven nul. Af en toe klaart het op, in het oosten kan nog wat nevel of mist voorkomen, langs de westkust valt tegen de ochtend een spat motregen.

Morgen trekt een zwak koufront over het land. Het zorgt voor bewolking en enige tijd regen of motregen.

Later op de dag breekt in het westen van het land de zon nog even door. Het wordt een graad of 10 en de wind trekt merkbaar aan.

In het weekeinde blijft het zacht, met zaterdag een paar opklaringen en zondag opnieuw wat regen. Beide weekeinddagen waait het aardig.

Na het weekeinde blijft het mild, met ’s middags 8 tot 11 graden en vorstvrije nachten. Bewolking heeft de overhand, soms valt er wat regen.