PVV'er zette mogelijk mishandeling in scène

Deze bewering over Hiemstra wordt gedaan in een anonieme brief die Omroep Friesland heeft ontvangen.

. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de opgestapte voorzitter van de Statenfractie van de PVV in Friesland, Jelle Hiemstra, zelf achter zijn mishandeling in september zit. Deze bewering over Hiemstra wordt gedaan in een anonieme brief die Omroep Friesland heeft ontvangen.

De briefschrijver stelt volgens de omroep dat Hiemstra hem en een kompaan zou hebben gevraagd met bivakmutsen op bij hem thuis aan te bellen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden liet gisteravond weten de brief te onderzoeken. „Wij zien dit als een tip”, zegt de woordvoerder.

Hiemstra zou in september in zijn woning in Sneek mishandeld zijn door twee mannen. Ook zijn echtgenote kreeg klappen. De mannen belden bij de woning aan en zouden toen de PVV’er opendeed, de woning binnen zijn gedrongen en Hiemstra en zijn vrouw hebben geslagen. Daarna gingen de mannen ervandoor. Hiemstra en zijn vrouw raakten lichtgewond en deden aangifte.

Eind oktober meldde Hiemstra op te stappen als fractievoorzitter van de PVV in de Friese Provinciale Staten en als onafhankelijk Statenlid verder te gaan. In een verklaring stelde hij dat zijn mildere standpunt over hoofddoekjes en islamisering niet op prijs wordt gesteld door de PVV in Den Haag. (Novum)