Nette dame met een bijl

None

Moordverhalen: De bijlmoordenNed. 1, 20.30-21.55 uur

De advocaat is degene die het durft te zeggen: dit is een gruwelijke tragedie én een verhaal om van te smullen. Een 63-jarige ex-stewardess te Badhoevedorp slaat in een vlaag van verstandsverbijstering haar man en dochter dood met de botte kant van een bijl. De moorden lijken volkomen onverwacht. Nette mensen, een warm gezin, geen motief, de dader bekent, maar weet ook niet waarom.

Moordverhalen: De bijlmoorden; dat we niet bij SBS zitten, maar in een nieuwe serie true crime van Michiel van Erp zie je alleen aan de rust en zorgvuldigheid waarmee een vriend, vriendin en nicht van de vrouw worden geïnterviewd. Ook nette mensen, in kille, opgeruimde huizen.

Het onbegrijpelijke blijft onbegrijpelijk, maar de geïnterviewden geven wel de voorgeschiedenis: de overleden zoon van 17, man raakt baan kwijt, man slaat, vrouw in depressie, mogelijk verkeerde medicatie. Verborgen leed achter de taxushaag.

Vooral de vriendin is een vondst. Blonde dame, verkreukelde, scheve mond. Zij vertelt het beste en het meeste. En heeft zelf ook wat engs en treurigs. Jammer van de spannende muziek en de extreme close-ups van druppeltjes bloed. We willen wel blijven zien wat SBS scheidt van Van Erp.

Wilfred Takken

    • Wilfred Takken