Na Nadal wankelt ook Djokovic op slottoernooi zwaar seizoen

Tennisser Novak Djokovic heeft gisteravond bij de ATP World Tour Finales in Londen een verrassende nederlaag geleden tegen de Spanjaard David Ferrer, die zich daardoor plaatste voor de halve finales. De Servische nummer één van de wereld verloor in zijn tweede groepswedstrijd op het officieuze WK tennis binnen vijf kwartier met 6-3 en 6-1.

Djokovic, dit jaar winnaar van drie van de vier grandslamtoernooien, kan zich nog wel voor de halve finales plaatsen in de O2 Arena. Dan moet hij morgen winnen van landgenoot Janko Tipsarevic, de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Schot Andy Murray. Als dit lukt, wacht Djokovic zaterdag in de halve finale een krachtmeting met zijn Zwitserse rivaal Roger Federer.

„Ik heb hier geen woorden voor”, stamelde Djokovic na afloop van zijn kansloze nederlaag tegen Ferrer. „Dit was met afstand de slechtste partij die ik dit jaar heb gespeeld, maar complimenten aan David. Hij was erg goed”, aldus Djokovic.

De Serviër lijkt net als de Spanjaard Rafael Nadal de tol te betalen voor een loodzwaar seizoen. Powertennisser Nadal verloor dinsdag kansloos van Federer. De dertigjarige Zwitser, die door zijn technische spel minder krachten verspeelt, maakt deze maand een veel fittere indruk dan de hoger geplaatsten Djokovic, Nadal en Murray.

De Tsjech Tomas Berdych won gisteren in die sets van ‘nieuwkomer’ Tipsarevic: 2-6, 6-3, en 7-6. Berdych behoudt door zijn zege nog steeds zicht op een plaats in de halve finales.